Onderzoek de essentie van je organisatie. Wij kijken met je mee. Ook online. Je krijgt tips en andere interventiemogelijkheden.

Wat we doen

  • Subtiele werkwijze

  • Modellen staan aan de basis van ons werk

  • Observatie en interviews

  • Inzichtelijke rapportage op maat

  • Resultaat is praktisch en direct toepasbaar

Ingrijpende gebeurtenissen zoals een crisis, een fusie, overname of de overgang van een familiebedrijf naar een ‘externe’ directie vragen om professionele begeleiding. Sla je de dat over, dan ontstaat vaak een angstcultuur ontstaan met bijbehorend gedrag, dat zich uit in emotioneel leed en een hoog ziekteverzuim.

Vaak is dat het moment waarop externe expertise wordt gevraagd. Wij starten altijd met een analyse, een plaatsbepaling. Een goede plaatsbepaling laat zien wat er speelt en wat de mogelijkheden zijn. Een buitenstaander biedt een frisse blik. En die frisse blik creëert weer keuzevrijheid.

Analyseren is onze kracht. Onze oplossingen gaan over meer zelfstandigheid en het vergroten van autonomie. Over meer creativiteit, over mogelijkheden. We zien dat veel van onze klanten enorm zijn geholpen met die analyse waardoor ze met een paar relatief eenvoudige ingrepen weer jaren vooruit kunnen. Het zijn zelf goede uitvoerders.

Testimional

Hoewel ik dacht dat we goed voorbereid waren, was het toch schrikken toen Mark ons halverwege het overleg vroeg om de ogen te sluiten. Abstract denken was nodig, maar ik was vergeten dat zo aan mijn mensen door te geven. Tijdens de meditatie stond ik stil bij mijn gevoelens. Die gingen alle kanten op – schuldgevoel en schaamte – eigen ongemak en allerlei opvattingen daarover. Gek genoeg kwam daar achteraf niemand mee – het was ontspannen geweest, wennen, nieuw, maar beslist prettig. Het contact daarna was beter zeiden we allemaal.  De keren erna wennen we eraan en het levert beter overleg op om eerst zo “gezamenlijk stil te staan”. Maar als hij er niet bij is, slaan we het over. Dat wel.

 Anoniem

Een organisatieanalyse levert een concreet plan waar je als leidinggevende zelfstandig mee verder kunt. Het biedt een systemische kijk waardoor je als organisatie écht in de schijnwerpers staat: het gaat over jouw organisatie met zijn eigen dynamiek en beperkingen.

Het resultaat van de analyse is te vergelijken met een landkaart: je weet weer waar je bent, je hebt keuze waar je naar toe wilt en je bent je bewust van een mogelijke gevaren onderweg.