Filosofie

Filosofie2019-01-21T22:10:36+01:00

Wat heeft jou geraakt deze morgen? Durf jij je te laten raken door wat je ziet, leest of hoort? Kwetsbaarheid is een belangrijke voorwaarde voor bevlogenheid en intrinsieke motivatie. Dat wat jou werkelijk ten diepste raakt, is dat wat je dagelijks voortdrijft. Daar kom jij je bed voor uit. Om te doen wat werkelijk belangrijk voor jou is. Hoe is dat voor jou? En voor jouw team? Voor jouw bedrijf? En voor jouw klanten?

Onze missie

20% van de Nederlandse werknemers voelt zich nu bevlogen en betrokken bij het bedrijf waar ze voor werken. Het is onze missie om de bevlogenheid van jouw werknemers en die van je organisatie te verhogen naar 70%. Bevlogen mensen halen voldoening uit hun werk, zijn zeer betrokken en voelen zich energiek, vitaal en trots. Daarmee draagt bevlogenheid bij aan onze psychische én lichamelijke gezondheid. Niet onbelangrijk: bevlogenheid maakt mensen productiever en innovatiever.

Je wilt die potentie in je organisatie en in je mensen toch graag verzilveren?

Onze maatschappelijke waarde

Grote bedrijven worden heel snel kleiner in Nederland. Bij Unilever werkten ooit 80.000 mensen in Nederland en nu nog 2500. ING verwacht van 12.500 naar 1.500 werknemers te gaan binnen 5 jaar. Veel werk wordt geoutsourcet aan flexibele schillen en contractors. Vaste contracten worden vaker verruild voor tijdelijke en veel dienstverbanden voor zelfstandigheid als ZZP. De zekerheid van een vaste baan is definitief verdwenen. De gemiddelde grootte van bedrijven is momenteel 4 werknemers. 93% is een micro-onderneming met <10 werknemers.

Deze trends creëren drie nieuwe problemen:

Heel veel werknemers komen door outsourcing en strategiewijzigingen of door verschil in zienswijze ‘op straat te staan’. Jouw generalistische kijk blijkt niet meer interessant. Managers zijn niet meer nodig met 4 werknemers in je organisatie. Ineens wordt je een entrepreneur en moet je jouw dienst gaan ‘verkopen’. Maar welke dan? Hoe dan? De overgang van een vast dienstverband naar een ondernemer (met al dan niet tijdelijke dienstverbanden) is groot. Coaches van Bevlogen Teams hebben deze ervaring en helpen onze opdrachtgevers daarbij.

Onze dienstverlening: business coaching en loopbaancoaching

Samenwerken is een vak. Samenwerken kun je leren. Goede solisten maken nog geen goede muziek samen. Maar pas als je het eigen instrument beheerst kun je samen presteren en daarin creatief zijn. Heel veel projecten worden inmiddels aangepakt door samengestelde teams van meerdere bedrijven.

Een goed team is verliefd op het probleem. Zij gebruiken de verbeelding om telkens weer oplossingen te vinden. Teams doorlopen fasen, ook als ze tijdelijk met elkaar samenwerken. De (informele) leider van een team kan groei stimuleren of tegenwerken.  Wij werken onder andere met het besturingsmodel spel speler plaats om te ontdekken waar het team beter kan presteren in haar samenwerking.

Hoe zet je een doel centraal en creëer je verbondenheid? Hoe ga je om met meerdere belangen en meerdere werkplekken?

Onze dienstverlening: teamscan – vliegende start – 100 dagen – teamcoaching

Volksziekte nr. 1 zijn psychische klachten. We vergeten vaak dat een groot deel van onze (ingehuurde) werknemers ziek en ontevreden zijn. 10%-20% van onze werknemers heeft of krijgt een burn-out. Dat is heel lastig als je een kleine ondernemer bent. Meer dan 60% van onze werknemers voelt zich niet betrokken bij onze organisaties. Ze kunnen geen zin meer geven aan het werk. Werknemers verlangen naar een meer betekenisvol leven op het werk. Want het grootste deel van ons leven speelt zich daar af. Wordt het niet de hoogste tijd om een gezonde werkcultuur te creëren waarin bevlogenheid en bezieling kan ontstaan?

Wij creëren met onze opdrachtgevers een werkcultuur waar je graag een bijdrage aanlevert. Vanuit je persoonlijke bezieling. Het begint met de WHY. Trek mensen aan die passen bij de waarde die jij levert met jouw bedrijf. Sluit de persoonlijke behoefte aan bij de bedoeling van de organisatie?

Onze dienstverlening: vliegreis (reflectie) – loopbaancoaching – why or die (doorschakelen – zin geven)

Waarom Bevlogen Teams?

”Imagination is more important than knowledge”

Albert Einstein

Meer lezen over Bevlogen Teams

Ga naar de bovenkant